18.03.2013 22:47

Kokosový olej a la Marrakech s kurčaťom a šošovicou

Ako prvý zo skvelých receptov KULAU s použítím nášho bio kokosového oleja alebo bio kokosového cukru vám predstavíme lahodnú pochúťku s kurčaťom a šošovicou.

 

Prísady pre 4 osoby:

1 polievková lyžica KULAU Bio kokosového oleja

4ks kuracích pŕs (najlepšie samozrejme Bio)

200g celozrnej múky

250g hnedej šošovice

1 zväzok jarnej cibuľky

12 vysušených marhúľ

150g hrozienok

1 zväzok nadrobno pokrájaného petržlenu

1 malý kus zázvoru

soľ podľa chuti (približne polovica čajovej lyžičky)

čierne korenie

ak máte poruke: trochu škorice, rasca, kajanské korenie

120ml vody s 1 čajovou lyžičkou zeleninového vývaru

 

Príprava:

Zohrejte rúru na 180°C. Kokosový olej zohrejte na panvici. Kuracie prsia posypte celozrnnou múkou a položte na rozohriatu panvicu pokiaľ nezhnednú. Kuracie prsia vezmite opatrne z panvice a položte ich na tanier. Šošovicu, jarnú cibuľku, marhule, hrozienka, petržlen, zázvor, soľ a koreniny dajte na rozohriatu panvicu. Túto zmes osmažte pri vysokej teplote (cca 10 minút) a potom ju dajte do pevnej formy s pokrievkou. Kuracie prsia položte navrch, pridajte k nim vodu s vývarom a všetko pečte s pokrievkou cca 30 minút v rozohriatej rúre. Ak nebudú kuracie prsia a šošovica ešte dostatočne upečené, nechajte ich dopiecť ešte cca 10 minút.

 

Autor: Marek, KULAU (SK-DE)

—————

Späť


Kontakt

KULAU Slovensko

Bosáková 7/38
851 04 Bratislava
Slovenská Republika


+421 908 841 438